eZ Platform Discussions

[eZ Launchpad] Side safety position

version22

#1

Bonjour.

I installed other docker instances as part of another project.

(I don’t know anything about dockers. I just did the make install specific to this project.)

Since then, my project under eZ Launchpad is completely out of control and I can’t even display a single page from my front. The admin struggles a little but it still passes…

Yet the other project is extinct.

What is there that I can do?

http://localhost:35080

504 Gateway Time-out
nginx/1.14.0

Merci pour votre aide.


#2

Bon…
Now I have :

502 Bad Gateway
nginx/1.14.0

I can find the docker logs:

ez docker:logs

solr_1         | 2018-08-03 15:37:05.477 INFO  (qtp1595212853-15) [   x:collection1] o.a.s.c.S.Request [collection1]  webapp=/solr path=/select params={q={!lucene}*:*&defType=edismax&fl=*,score,[shard]&start=0&fq={!lucene}((document_type_id:"content")+AND+(meta_indexed_is_main_translation_b:"true")+AND+((content_type_id_id:"49")+AND+(location_path_string_mid:\/1\/2\/60\/*)+AND+(content_section_id_id:"1"+OR+content_section_id_id:"3")))&sort=&rows=1&wt=json} hits=1 status=0 QTime=5
nginx_1        | 2018/08/03 15:37:14 [error] 8#8: *6 recv() failed (104: Connection reset by peer) while reading response header from upstream, client: 172.19.0.1, server: _, request: "GET /site_lineaires/ HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://172.19.0.7:9000", host: "localhost:35080", referrer: "http://localhost:35080/"
nginx_1        | 172.19.0.1 - - [03/Aug/2018:15:37:14 +0000] "GET /site_lineaires/ HTTP/1.1" 502 173 "http://localhost:35080/" "Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0" "-"
engine_1       | [03-Aug-2018 15:37:14] WARNING: [pool www] child 36 exited on signal 11 (SIGSEGV - core dumped) after 97.943308 seconds from start
engine_1       | [03-Aug-2018 15:37:14] NOTICE: [pool www] child 41 started

I don’t understand it.
But what is sure is that the request reaches the eZ program.

And the eZ logs

me ~/MyProject $ ez docker:enter
www-data@abd927346c14:~/html$ tail -f /tmp/ezplatormcache/var/logs/dev.log |grep -v INFO|grep -v DEBUG

It is not practical to have to enter the container to read the logs. Isn’t there a nicer way?

[2018-08-03 17:35:27] translation.WARNING: Translation not found. {"id":"Submit","domain":"messages","locale":"fr_FR"} []

Nothing of interest

Apparently there’s something wrong between the nginx and the ground.
But I don’t see what.

Is it possible to have php|apache|nginx logs?


#3

The time of the request, htop on my machine displays a process “php-fpm pool wwww” that uses between 75% and 150% of the CPU


#4

docker network ls

NETWORK ID          NAME                 DRIVER              SCOPE
185d065cef5b        bridge               bridge              local
7c35ad99a3e2        host                 host                local
a5063e6b10e3        none                 null                local
b7c3a742bd8e        relim22_default      bridge              local
ff83901f831e        relimclient_default  bridge              local
f92dc82e2180        relimtest6_default   bridge              local

docker ps

CONTAINER ID        IMAGE                                   COMMAND                  CREATED             STATUS              PORTS                                          NAMES
f843d0ed55cc        plopix/docker-varnish5                  "/start.bash"            4 weeks ago         Up 22 minutes       6082/tcp, 0.0.0.0:35082->80/tcp                relimclient_varnish_1
5abc1f574b62        solr:6.6                                "/entrypoint.bash"       4 weeks ago         Up 22 minutes       0.0.0.0:35983->8983/tcp                        relimclient_solr_1
e8a66953333d        nginx:stable-alpine                     "/entrypoint.bash"       4 weeks ago         Up 22 minutes       0.0.0.0:35080->80/tcp, 0.0.0.0:35081->81/tcp   relimclient_nginx_1
0ce1af2c938d        rediscommander/redis-commander:latest   "/usr/bin/dumb-init …"   4 weeks ago         Up 23 minutes       0.0.0.0:35083->8081/tcp                        relimclient_redisadmin_1
5142d3c5e99c        mariadb:10.1                            "docker-entrypoint.s…"   4 weeks ago         Up 23 minutes       0.0.0.0:35306->3306/tcp                        relimclient_db_1
14774d6a0f74        redis:latest                            "docker-entrypoint.s…"   4 weeks ago         Up 22 minutes       6379/tcp                                       relimclient_redis_1
87527239c814        schickling/mailcatcher                  "mailcatcher --no-qu…"   4 weeks ago         Up 23 minutes       1025/tcp, 0.0.0.0:35180->1080/tcp              relimclient_mailcatcher_1
be4a8689a659        adminer:latest                          "entrypoint.sh docke…"   4 weeks ago         Up 23 minutes       0.0.0.0:35084->8080/tcp                        relimclient_adminer_1
abd927346c14        relimclient_engine                      "/entrypoint.bash ph…"   4 weeks ago         Up 23 minutes       9000/tcp                                       relimclient_engine_1

#5

Well… today is better…

I emptied my pagelayout and my site works.
So the problem is my code.

The thing I miss is the error log…

<html lang="{{ app.request.locale|replace({'_': '-'}) }}">
<head><meta charset="utf-8" /></head>
<body >
{% block content %}{% endblock %}
</body>
</html>